A Lakberendezők Országos Szövetsége hivatalos pályázata

LOSZ Év Lakberendezője 2023 - Projekt - pályázati kiírás

- a Lakberendezők Országos Szövetsége nyílt pályázata -


A pályázati kiírás tartalma
  1. Pályázati feltételek
  2. A pályázat benyújtásának menete
  3. Pályázathoz kapcsolódó események, networking, támogatás
  4. Beadandó pályázati anyag tartalma és kivitele
  5. A Szakmai Zsűri tagjai és a pályaművek elbírálásának menete
  6. A „LOSZ Év Lakberendezője 2023 - Projekt” pályázat díjazása

 
További információ az info@evlakberendezoje.hue-mail címen, illetve
a LOSZ Titkárságán a+36 20 428 2739-es telefonszámon kapható.
 
 
Törökbálint, 2023. szeptember. 14.
Lakberendezők Országos Szövetsége

1. Pályázati feltételek

  • Pályázhatnak minimum középfokú, lakberendező végzettséggel (állami bizonyítvány) vagy egyéb szakirányú, felsőfokú végzettséggel rendelkező személyek (pl. belsőépítész, építész)
  • A Projekt kategóriában egyéni pályázók és maximum 2 fős tervezői csapatok vehetnek részt. Tervezői csapat pályázata esetén, minimum a csapat egyik tagjának kötelező középfokú lakberendező végzettséggel (állami bizonyítvány) vagy egyéb szakirányú, felsőfokú végzettséggel rendelkeznie (pl. belsőépítész, építész).
  • Az egyéni és csoportos pályázók ugyanazon elbírálás alá esnek, nincs „Team” kategória.
  • A pályázók a pályázat elkészítésében igénybe vehetik külső közreműködők (például látványtervező, stylist, fotós) segítségét, akiket az online felületen szükséges feltüntetni.
  • A pályázaton való részvétel díjmentes.
  • A pályázat beadása online felületen történik.
  • Pályázni lehet minden olyan, a lakberendezői tevékenységhez tartozó megvalósított munkával, mely használatát tekintve NEM LAKÁS célú (bevételt termel), az ingatlan típusától függetlenül (pl. iroda, kiadásra szánt lakás, szálláshely, étterem, üzlet stb.)
  • Nem lehet pályázni a Lakberendezők Országos Szövetsége szervezésében létrehozott kiállítási standdal.
  • Nem lehet pályázni olyan megvalósult munkával, melynek valamely része bármilyen formában már bemutatásra került előző, a Szövetség által kiírt Év Lakberendezője pályázat bármely kategóriájában.
  • A pályázat akkor minősül beadottnak, amennyiben a kötelezően benyújtandó dokumentumok az online felületen a pályázat leadási határidejéig feltöltésre kerülnek.
  • A beadott pályázatokat a LOSZ Felügyelő és Etikai bizottsága ellenőrzi.
  • Amennyiben az ellenőrzés során, a pályázat szakmai elbírálása előtt kiderül, hogy a pályázat nem felel meg a pályázati feltételeknek és/vagy a kötelezően benyújtott dokumentumok hiányosan lettek feltöltve, a pályázó azonnal kizárásra kerül és pályaművét a Zsűri nem értékeli. Utólagos hiánypótlási lehetőség nincs.
  • A „LOSZ Év Lakberendezője 2023 - Projekt” cím csak akkor kerül kiosztásra, ha a Szakmai Zsűri a beérkezett pályázatokat mennyiségileg és minőségileg megfelelőnek találja.
  • Ha a pályázat elbírálása után derül ki, hogy a díjazott pályázó nem felelt meg a pályázati feltételeknek, a cím azonnal visszavonásra kerül.
  • Kizárás vagy a díj visszavonása esetén a pályázó jogosulatlanná válik az elnyert cím használatára.
  • Kizárt pályázó 2 évig nem pályázhat az Év Lakberendezője pályázaton.
  • A Szakmai Zsűri által kizárt pályaművek a közönségszavazáson nem vehetnek részt.
A pályázat benyújtásának határideje:

2023. november 20. hétfő, 16:00


2. A pályázat benyújtásának menete

A pályázat benyújtása az evlakberendezoje.hucímen található online felületentörténik, a következő lépésekben:
 
  • Regisztráció:a pályázónak első lépésként regisztrálnia kell az evlakberendezoje.hucímen. A nem LOSZ tag pályázóknak regisztráció alkalmával fel kell töltenie a meglévő minimum középfokú szakirányú végzettséget igazoló dokumentumok másolatát. A pályázó a regisztrációjával hozzáférést kap az online felülethez, ahol feltöltheti a pályázati anyagát.
  • Nyilatkozat:a regisztráció részeként minden egyes pályázónak nyilatkoznia kell, hogy az általa benyújtott anyag saját szellemi terméke. Továbbá, a pályázó elfogadja, hogy a pályázat megnyerése esetén a LOSZ érdekeit szem előtt tartva, egy éven keresztül képviseli a lakberendező szakmát és nyilatkozataiban, publikációiban lojális magatartást tanúsít a pályázatot kiíró Szövetség iránt.
  • Pályázat létrehozása:a regisztrációt követően a pályázónak ki kell választania a felületen a megfelelő kategóriát (Projekt) és “Új pályázat létrehozása” ikonra kattintva létrehozni a pályázatot.Egy pályázó maximum 2 munkával pályázhat, megkötés nélkül: egy kategóriában két pályamunkával vagy két kategóriában (Projekt és Otthon/Pályakezdő, amennyiben megfelel a kiírás feltételeinek). Ez esetben a második pályamunkához egy új pályázatot kell létrehozni a felületen, a megfelelő kategóriában.
  • Azonosítószám:az azonosítószámot, melyet a beadandó dokumentumokon fel kell tüntetni, a pályázat létrehozását követően kapja meg a pályázó. A pályázó azonosítására ez a szám szolgál, a pályázati anyagra személyes adatokat kiírni nem szabad, ennek megsértése kizárást von maga után! Amennyiben kettő kategóriában is indul, akkor kettő azonosítószámot kap.
  • Szakmai önéletrajz és profilkép:A szakmai önéletrajzot pdf formátumban, a színes profilképet jpg formátumban 1000x1000 px méretben kell feltölteni.
  • Tervdokumentáció: A leadási határidőig a pályázónak gondoskodnia kell pályázati anyagának feltöltéséről a regisztrációs felületen. Az anyagok feltöltése a határidőig folyamatosan történhet, azokat módosíthatja, cserélheti is. A regisztrációs felület tájékoztatást is ad arról, hogy mely anyagok feltöltése hiányzik még.
  • Előzetes ellenőrzés: a pályázó a pályázat futamideje alatt bármikor, de legkésőbb a határidő előtt egy héttel, 2023. november 13. 16:00-ig benyújthatja pályamunkáját előzetes ellenőrzésre. A LOSZ Felügyelő és Etikai bizottsága fenti határidőig előzetesen benyújtott pályázatokat átnézi, és amennyiben hiányosságot talál, azt jelzi a pályázó felé. (Nem megfelelő dokumentumok kerültek feltöltésre pl. mindenhova az alaprajzot töltötte fel, hiányoznak egyes tervek). Pályázó a pályázati határidőig (2023. nov. 20. 16:00) pótolhatja a hiányosságot. Amennyiben a pályázó nem tudja a jelzett hibát a pályázati határidőig javítani, a pályázata érvénytelennek minősül. Előzetes ellenőrzésre minden pályázat esetében egyszer van lehetőség.

    A pályázat végső leadási határideje után nincs lehetőség hiánypótlásra!
  • Pályázat benyújtása:amennyiben a pályázó feltöltötte a pályázati anyagát és véglegesnek tekinti azt, a „pályázat benyújtása” ikonra történő kattintással tudja a pályázatot benyújtani. A leadási határidő (2023. november 20. 16:00) után a LOSZ Felügyelő és Etikai Bizottsága kizárólag az ily módon véglegesített pályamunkákat ellenőrzi, tartalmi, formai és mennyiségi szempontok alapján.
  • Elállás a pályázattól:amennyiben a pályázó bármilyen okból úgy dönt, hogy nem adja be pályázatát, kérjük, hogy a felületen ezt jelezze a „Nem adom be” opció kiválasztásával.
  • A pályázati kiírásban fent megjelölt követelményeknek megfelelt pályamunkák vehetnek részt a Szakmai Zsűri értékelésén. A pályázati anyagokat a Zsűri név nélkül értékeli.
  • Shortlist: a Zsűritagok online, egyenként pontozzák a pályázatokat, a pontok alapján felállított sorrend szerinti legjobb pályázatok kerülnek be a “Shortlistbe”, ahonnan a Zsűri a nyertes pályázatokat alapos mérlegelést követően választja ki.
  • Közönségszavazás:a pályamunkákat a Szakmai Zsűri értékelése után megjelenítjük az evlakberendezoje.hu weboldalon és a LOSZ további elektronikus felületein, ahol a közönség is megismerheti. Ezzel egy időben a Pályázó is bemutathatja pályaművét saját elektronikus felületein. A közönségszavazáshoz minden pályázónak szükséges kiválasztania 3 db látványtervet, az online felületre feltöltött látványtervek közül.
  • A közönségszavazáson csak a Shortlistbe került pályázók vesznek részt.
  • A Támogatói összesített különdíjért és a Támogatói egyéni díjakért az összes pályázó versenyben van, aki megfelel adott Támogató által megadott szempontoknak (ld. evlakberendezoje.hu“Támogatók és díjak” menüpont

3. Pályázathoz kapcsolódó események, networking, támogatás

 
Korábbi évek visszajelzései alapján a pályázat időtartama alatt több platformon is lehetőséget biztosítunk a pályázóknak a támogató cégekkel és a pályázatot kiíró Lakberendezők Országos Szövetségével való kapcsolattartásra:
 
  • Gyakran Ismételt Kérdések:az evlakberendezoje.huweboldalon GY.I.K. menüpont alatt megtalálható, folyamatosan frissítjük a beérkező kérdésekkel és válaszokkal.
  • Zárt Facebook-csoport:a regisztrált pályázók beléphetnek a 2023-as pályázat zárt Facebook csoportjába, ahol közvetlenül kérdezhetnek a pályázat kiírásával kapcsolatban a LOSZ szervezőktől, valamint a támogató cégektől a betervezendő termékekkel kapcsolatban. A támogató cégek számára lehetőség lesz élő videós bejelentkezésekre is, amivel azok számára is elérhetők lesznek az információk, akik a szakmai napon nem tudtak személyesen részt venni.
  • Szakmai nap a MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpontban:a támogató cégek képviselőit a pályázók személyesen megismerhetik, egyeztethetik a pályázattal kapcsolatos kérdéseket. Tervezett időpont:
október 2. hétfő 10.00 - 13.00

Helyszín: MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont 2. emeleti Rendezvényterme, 2045 Törökbálint, Tópark u. 1/a.
     A szakmai nap részletes programja és a regisztrációs felület az evlakberendezoje.hu  oldalon lesz elérhető.

 

4. Beadandó pályázati anyag tartalma és kivitele

Pályázni egy megvalósult munkával lehet, a következőkben részletezett tervdokumentáció és képi anyag feltöltésével. Amennyiben a munka sajátosságaiból fakadóan egy tervtípus nem készült (pl. nem volt szükség építés-bontásra), akkor ezt kérjük az adott tervnél feltöltött üres pdf dokumentumon jelezni!
A szabadon választott kiviteli terv a megbízás típusától függően változhat, lehet pl. elektromos terv, gépészeti adatszolgáltató terv, burkolatterv, egyedi bútor vázlatterve.
A terv típusának megfelelő méretarányban, pdf formátumban feltöltendő.
 
Tervdokumentáció
  1. Műleírásaz online felületen feltöltendő, Műleírás minta szerint
  2. Eredeti (felmérési) alaprajz- pdf                                              M= 1:50
  3. Építési – bontási terv(lehet külön is) - pdf                               M= 1:50
  4. Berendezési alaprajz - fekete-fehér, méretezett, műszaki-pdf          M=1:50
  5. Szabadon választott kiviteli terv- pdf
  6. Látványtervösszesen minimum 8, maximum 15 db. A látványterveket pontosan 1080 px magas és max. 1920 px széles méretben, jpg formátumban kell feltölteni, a képarány szabadon választható, mérete max. 600 kB
  7. Konszignációs lista a támogató cégek felhasznált termékeiről, melyet az elektronikus felületen kell kitölteni - opcionális
  8. Egyéb dokumentumok (pl. színes berendezési alaprajz, moodboard, további kiviteli tervek stb.) - opcionális
 
A megvalósult munka képanyaga:
A megvalósult és pályázatra beadott munka kiemelt helyiségeiről fotókat kell beadni.
A fotók minimum mennyisége 8 db, maximum 15 db.
A fotókat egyenként, pontosan 1080 px magas és max. 1920 px széles méretben, jpg formátumban kell feltölteni, a képarány szabadon választható, mérete max. 600 kB
 
 
A dokumentumokat NÉV NÉLKÜL, AZONOSÍTÓSZÁMMAL kell feltölteni az online felületre.
Azonosítószámot a képek, látványtervek jobb alsó sarkára, egyéb dokumentumoknak a láblécébe kell elhelyezni.
 

5. A Szakmai Zsűri tagjai és a pályaművek elbírálásának menete

A pályaművek értékelését, elbírálását felkérésünkre – mint eddig is minden évben – neves szakemberekből álló Zsűri végzi. A Szakmai Zsűri tagjai: dr. Bálint Imre Ybl díjas építész, Szenes István Ybl díjas belsőépítész, dr. Slézia József művészettörténész, Ebedli Gyula belsőépítész és Papp Linda építész, belsőépítész. A szakmai zsűribe meghívást kap az előző évben nyertes Év Lakberendezője, aki véleményezési joggal élhet a zsűri felé, melynek feltétele, hogy adott évben nem nyújtott be pályázatot.
A pályázatok értékélése két lépcsőben zajlik:
  1. A Zsűritagok online, egyenként pontozzák a pályázatokat, a pontok alapján felállított sorrend szerinti legjobb pályázatok kerülnek be a “Shortlistbe”.  A pontok összesítése az online felületen automatikusan történik.A shortlistbe kerülő pályázatok száma függ az összesen beadott pályázatok számától és minőségétől: a mezőnyből kiemelkedő, a zsűritagok által az átlagnál jobbra értékelt pályázatok jutnak be a Shortlistes válogatásba.
  2. Shortlistes pályázatok értékelése a LOSZ Felügyelő Bizottságának, valamint Etikai Bizottságának egy-egy erre kijelölt tagjának jelenlétében zajlik. A Zsűri tagjai saját sorukból elnököt választanak és a Shortlistes pályázatokat közösen értékelik, a különböző szakmai szempontok megvitatásával, ütköztetésével.
Értékelési szempontok:
  • eredetiség – kreativitás (egyedi látásmód, ötletesség, újszerű, kreatív megoldások)
  • funkcionalitás (a megrendelő igényeihez igazodva, mennyire tartja szem előtt a tervező a praktikumot és az ergonómiát - kényelmesen használható, jó arányérzékkel kialakított terek, stb.)
  • tervezési koncepció, innovatív attitűd(a komplex tervezési problémára miért ezt a megoldást választotta a tervező? Mennyire törekszik az újszerű technológiai megoldásokra? Előre mutató gondolkodás / design)
  • ökotudatos szemlélet és fenntarthatóság (környezeti fenntarthatóság, well-being, és ökotudatos anyaghasználat, stb.)
  • harmónia, stílus-következetesség (a választott stílust mennyire használja következetesen a tervező, részletekbe menően mennyire harmonikus a tervezés)
 
A Zsűri tagjai minden pályaműről rövid szakmai visszajelzést adnak a pályázók részére. Az értékelést a nyertes pályázók az Oklevéllel egyidejűleg, az ünnepélyes díjátadón kapják meg. A további pályázók részére a szakmai zsűri értékelését, az ünnepélyes díjátadót követő napokban feltöltjük a saját pályázati online felületükre.
 
Saját pontszámait minden pályázó megnézheti személyesen a LOSZ irodában.
 
A Zsűri döntése ellen fellebbezési joggal nem élhet a pályázó.
 
Pályázatok értékelése:
A Zsűri minden kategóriában a Shortlistbe jutott pályázatok közül egy pályázatot választ ki szakmai nyertesként (nincs 2., 3. helyezett). Az elmúlt évek szokása szerint a Zsűri emellett Szakmai különdíjjal jutalmazhatja a nyertes pályázók melletti kiemelkedő pályázatokat.
 
A pályázat szakmai főtámogatója a

CANON Hungaria Kft.

 

 
A pályázat kiemelt támogatója az

Europa Design

 

 

6. A „LOSZ Év Lakberendezője 2023 - Projekt” pályázat díjazása


Az ünnepélyes Díjátadó tervezett időpontja és helyszíne:
2023. december 5. - MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont 2. emeleti Rendezvényterme, 2045 Törökbálint, Tópark. u. 1/a.

 
 „LOSZ Év Lakberendezője 2023 - Projekt” - fődíj
A „LOSZ Év Lakberendezője 2023 - Projekt” cím elnyerője(i) elismerő Oklevelet és egyedi tervezésű, a LOSZ logójával és a „LOSZ Év Lakberendezője 2023” felirattal ellátott Emlékdíjat kap(nak).
  • Amennyiben a győztes pályázó(k) LOSZ tag(ok), úgy egy év tagdíjmentességet élvez(nek). Amennyiben a győztes csapat második tagja LOSZ tag de még hallgató, úgy egy éves tagdíjmentességet élvez, és tagsága a bizonyítvány megszerzésével válik teljes jogú LOSZ tagsággá.
  • Amennyiben a győztes pályázó(k) külsős(ök) (a pályázati anyag leadásakor nem LOSZ tagsággal bíró személy(ek)) és már rendelkezik(nek) szakirányú végzettséggel, úgy a Szövetség egy éves teljes jogú LOSZ tagságot ajánl fel. Amennyiben a külsős pályázó csapat második tagja még hallgató, úgy a Szövetség egy éves „pártolói” tagságot ajánl fel, ami az időközben megszerzett bizonyítvány felmutatásával teljes jogú LOSZ tagsággá válik.
  • A „LOSZ Év Lakberendezője 2023 - Projekt” címet annak elnyerője(i) folyamatosan használhatja(ják), kiadványaiban feltüntetheti(k).
  • A „LOSZ Év Lakberendezője 2023 - Projekt” pályázat kiemelt támogatói díja: az Europa Design által felajánlott pár napos külföldi szakmai tanulmányút. A kiemelt támogató a nyertesek kihirdetését követően a nyertesekkel egyeztetve szervezi meg a szakmai utat.
 
 
Szakmai különdíj:
Amennyiben a Zsűri megítélése szerint több kiemelkedő pályázat érkezett be, a Zsűri Szakmai különdíjjal jutalmazhat a nyertes pályázók mellett további pályázatokat. A „LOSZ Év Lakberendezője 2023 - Projekt” pályázat szakmai különdíjasa(i) elismerő Oklevelet kap(nak).
  • Amennyiben a szakmai különdíjas pályázó(k) LOSZ tag(ok), úgy egy év tagdíjmentességet élvez(nek). Amennyiben a szakmai különdíjas csapat második tagja LOSZ tag de még hallgató, úgy egy éves tagdíjmentességet élvez, és tagsága a bizonyítvány megszerzésével válik teljes jogú LOSZ tagsággá.
  • Amennyiben a szakmai különdíjas pályázó(k) külsős(ök) (a pályázati anyag leadásakor nem LOSZ tagsággal bíró személy(ek)) és már rendelkezik(nek) szakirányú végzettséggel, úgy a Szövetség egy éves teljes jogú LOSZ tagságot ajánl fel. Amennyiben a külsős pályázó csapat második tagja még hallgató, úgy a Szövetség egy éves „pártolói” tagságot ajánl fel, ami az időközben megszerzett bizonyítvány felmutatásával teljes jogú LOSZ tagsággá válik.
  • A „LOSZ Év Lakberendezője 2023 - Projekt szakmai különdíjas” címet annak elnyerője(i) folyamatosan használhatja(ják), kiadványaiban feltüntetheti(k). 
 
Pozsonyi József Emlékdíj:
A Szakmai zsűri oszlopos tagja, barátunk és kollégánk tiszteletére és emlékére a családdal együttműködve létrehozott emlékdíj, melyet minden évben a Szakmai zsűri és a család által kiválasztott azon Tervező kapja, aki pályázatával Pozsonyi József belsőépítész tervezői szellemiségét, habitusát és egyéniségét a legméltóbban képviseli.
Azaz a pályázat legyen színes, bátor és jövőbe mutató!
 
A díj:
  • Pozsonyi József Emlékdíj 2023. felirattal ellátott üveg trófea
  • Tonelli Design üvegasztalka
 
Támogatói egyéni díjak:
A pályázatot támogató cégek és partnerek, kialakult szokásjog szerint, különböző értékes nyereményeket ajánlottak fel. A támogatók listája és a felajánlott díjak megtekinthetők az evlakberendezoje.hu  oldalon, a „Támogatói díjak” menüpont alatt.
A díjak odaítéléséhez több esetben feltételt szabott a felajánló: a pályázatban szerepelnie kell a felajánló cég termékének. A pályázó egyéni online felületén kialakított konszignációs listában kell bejelölni, hogy mely támogató terméke jelenik meg a benyújtott pályázatban.

 
Támogatói összesített különdíj:
A támogató cégek külön szavazatot adhatnak le az általuk legjobbnak ítélt pályázatra - a 3 kategóriából együttvéve, egy pályázatra. A legtöbb támogatói céges szavazatot kapó pályázó elnyeri a Támogatói összesített különdíjat: egy portréfotózást, melyet a LOSZ Elnöke ad át támogatóink nevében.

 
Közönségdíj:
A Szakmai Zsűri értékelését követően a pályaművek felkerülnek az evlakberendezoje.hu weboldalra, ahol sor kerül a közönségszavazásra. Közönségszavazáson a shortlistes pályázatok vesznek részt. A szavazatok összesítését a Lakberendezők Országos Szövetsége Felügyelő Bizottsága és Etikai Bizottsága felügyeli.
A „LOSZ Év Lakberendezője 2023 - Projekt” pályázat közönségdíjasa(i) elismerő Oklevelet kap(nak).
  • Amennyiben a közönségdíjas pályázó(k) LOSZ tag(ok), úgy egy év tagdíjmentességet élvez(nek). Amennyiben a nyertes csapat második tagja LOSZ tag és még hallgató, úgy egy éves tagdíjmentességet élvez, és tagsága a bizonyítvány megszerzésével válik teljes jogú LOSZ tagsággá.
  • Amennyiben a közönségdíjas pályázó(k) külsős(ök) (a pályázati anyag leadásakor nem LOSZ tagsággal bíró személy(ek) és már rendelkezik(nek) szakirányú végzettséggel, úgy a Szövetség egy éves teljes jogú LOSZ tagságot ajánl fel. Amennyiben a külsős pályázó csapat második tagja még hallgató, úgy a Szövetség egy éves „pártolói” tagságot ajánl fel, ami az időközben megszerzett bizonyítvány felmutatásával teljes jogú LOSZ tagsággá válik.
  • A „LOSZ Év Lakberendezője 2023 - Projekt Közönségdíjasa” címet annak elnyerője(i) folyamatosan használhatja(ják), kiadványaiban feltüntetheti(k). 
 
 
Lakberendezők Országos Szövetsége
 

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:







| info@evlakberendezoje.hu | © evlakberendezoje.hu | lakberendezok.hu | Minden jog fenntartva.