A Lakberendezők Országos Szövetsége hivatalos pályázata

LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2022 - pályázati kiírás

- a Lakberendezők Országos Szövetsége nyílt pályázata -

 
 
A pályázati kiírás tartalma
 
 1. Pályázati feltételek
 2. A pályázat benyújtásának menete
 3. Pályázathoz kapcsolódó események, networking, támogatás
 4. Beadandó pályázati anyag tartalma és kivitele
 5. A Szakmai Zsűri tagjai és a pályaművek elbírálásának menete
 6. A „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2022” szakmai nyertesének díjazása
 
 
További információ az info@evlakberendezoje.hu e-mail címen, illetve 
a LOSZ Titkárságán a +36 20 428 2739-es telefonszámon kapható.
 
 
Törökbálint, 2022. augusztus 15.
Lakberendezők Országos Szövetsége
 
 
1. Pályázati feltételek
 
 • Pályázhatnak minimum középfokú, folyamatban lévő OKJ-s lakberendező tanulmányokat folytató hallgatók, valamint azon személyek, akik minimum középfokú OKJ-s lakberendező végzettségüket 2019. augusztus. 15. után szerezték meg.
 • A Pályakezdő kategóriában egyéni pályázók vehetnek részt.
 • A pályázók a pályázat elkészítésében igénybe vehetik külső közreműködők (látványtervező) segítségét, akit az online felületen szükséges feltüntetni. 
 • A pályázaton való részvétel díjmentes. 
 • A pályázat beadása online felületen történik.
 • Pályázni lehet a pályakezdők számára kiírt feladat megvalósításával.
 • A pályázó a Szakmai Zsűri értékelése előtt semmilyen módon nem publikálhatja pályázati anyagát (weboldal, közösségi média, sajtó, stb.) ellenkező esetben a pályázatból kizárásra kerül.
 • A pályázat akkor minősül beadottnak, amennyiben a kötelezően benyújtandó dokumentumok az online felületen a pályázati határidőig feltöltésre kerülnek. 
 • A beadott pályázatokat a LOSZ Felügyelő és Etikai bizottsága ellenőrzi.
 • Amennyiben az ellenőrzés során, a pályázat szakmai elbírálása előtt kiderül, hogy a pályázat nem felel meg a pályázati feltételeknek és/vagy a kötelezően benyújtott dokumentumok hiányosan lettek feltöltve, a pályázó azonnal kizárásra kerül és pályaművét a Zsűri nem értékeli. Utólagos hiánypótlási lehetőség nincs. 
 • A „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2022” cím csak akkor kerül kiosztásra, ha a Szakmai Zsűri a beérkezett pályázatokat mennyiségileg és minőségileg megfelelőnek találja.
 • Ha a pályázat elbírálása után derül ki, hogy a díjazott pályázó nem felelt meg a pályázati feltételeknek, a cím azonnal visszavonásra kerül.
 • Kizárás vagy a díj visszavonása esetén a pályázó jogosulatlanná válik az elnyert cím használatára.
 • Kizárt pályázó 2 évig nem pályázhat az Év Lakberendezője pályázaton.
 • A Szakmai Zsűri által kizárt pályaművek a közönségszavazáson nem vehetnek részt. 
 

A pályázat benyújtásának határideje:

2022. november 2. szerda, 16:00 CET

 
2. A pályázat benyújtásának menete
A pályázat benyújtása az evlakberendezoje.hu címen található online felületen történik, a következő lépésekben:
 
 • Regisztráció: a pályázónak első lépésként regisztrálnia kell az evlakberendezoje.hu címen. A nem LOSZ tag pályázóknak regisztráció alkalmával fel kell töltenie a meglévő minimum középfokú szakirányú végzettséget igazoló dokumentumok másolatát. A pályázó a regisztrációjával hozzáférést kap az online felülethez, ahol feltöltheti a pályázati anyagát.
   
 • Nyilatkozat: a regisztráció részeként minden egyes pályázónak nyilatkoznia kell, hogy az általa benyújtott anyag saját szellemi terméke. Továbbá, a pályázó elfogadja, hogy a pályázat megnyerése esetén a LOSZ érdekeit szem előtt tartva, egy éven keresztül képviseli a lakberendező szakmát és nyilatkozataiban, publikációiban lojális magatartást tanúsít a pályázatot kiíró Szövetség iránt. 
   
 • Pályázat létrehozása: a regisztrációt követően a pályázónak ki kell választania a felületen a megfelelő kategóriát (Pályakezdő) és “Új pályázat létrehozása” ikonra kattintva létrehozni a pályázatot. A pályakezdő tervezők pályázhatnak a saját kategóriájuk mellett az Otthon vagy a Projekt kategóriában is egy megvalósult munkájukkal. Ez esetben az Otthon vagy a Projekt kategóriában is létre kell hozni egy új pályázatot.
   
 • Azonosítószám: az azonosítószámot, melyet a beadandó dokumentumokon fel kell tüntetni, a pályázat létrehozását követően kapja meg a pályázó. A pályázó azonosítására ez a szám szolgál, a pályázati anyagra személyes adatokat kiírni nem szabad, ennek megsértése kizárást von maga után! Amennyiben kettő kategóriában is indul, akkor kettő azonosítószámot kap.
   
 • Szakmai önéletrajz és profilkép: A szakmai önéletrajzot pdf formátumban, a színes profilképet jpg formátumban 1000x1000 px méretben kell feltölteni.
   
 • Tervdokumentáció: A leadási határidőig a pályázónak gondoskodnia kell pályázati anyagának feltöltéséről a regisztrációs felületen. Az anyagok feltöltése a határidőig folyamatosan történhet, azokat módosíthatja, cserélheti is. A regisztrációs felület tájékoztatást is ad arról, hogy mely anyagok feltöltése hiányzik még. 
   
 • Előzetes ellenőrzés: a pályázó a pályázat futamideje alatt bármikor, de legkésőbb a határidő előtt egy héttel, 2022. október 26. 16:00-ig benyújthatja pályamunkáját előzetes ellenőrzésre. A LOSZ Felügyelő és Etikai bizottsága fenti határidőig előzetesen benyújtott pályázatokat átnézi, és amennyiben hiányosságot talál, azt jelzi a pályázó felé. (Nem megfelelő dokumentumok kerültek feltöltésre pl. mindenhova az alaprajzot töltötte fel, hiányoznak egyes tervek). Pályázó a pályázati határidőig (2022. nov. 2. 16:00) pótolhatja a hiányosságot. Amennyiben a pályázó nem tudja a jelzett hibát a pályázati határidőig javítani, a pályázata érvénytelennek minősül. Előzetes ellenőrzésre minden pályázat esetében egyszer van lehetőség.
   
 • Pályázat benyújtása: amennyiben a pályázó feltöltötte a pályázati anyagát és véglegesnek tekinti azt, a „pályázat benyújtása” ikonra történő kattintással tudja a pályázatot benyújtani. A leadási határidő (2022. november 2. 16:00 CET) után a LOSZ Felügyelő és Etikai Bizottsága kizárólag az ily módon véglegesített pályamunkákat ellenőrzi, tartalmi, formai és mennyiségi szempontok alapján. 
   
 • Elállás a pályázattól: amennyiben a pályázó bármilyen okból úgy dönt, hogy nem adja be pályázatát, kérjük, hogy a felületen ezt jelezze a „Nem adom be” opció kiválasztásával.
   
 • A pályázati kiírásban fent megjelölt követelményeknek megfelelt pályamunkák vehetnek részt a Szakmai Zsűri értékelésén. A pályázati anyagokat a Zsűri név nélkül értékeli. 
   
 • Shortlist: a Zsűritagok online, egyenként pontozzák a pályázatokat, a pontok alapján felállított sorrend szerinti legjobb pályázatok kerülnek be a “Shortlistbe”, ahonnan a Zsűri a nyertes pályázatokat alapos mérlegelést követően választja ki.
   
 • Közönségszavazás: a pályamunkákat a Szakmai Zsűri értékelése után megjelenítjük az evlakberendezoje.hu weboldalon és a LOSZ további elektronikus felületein, ahol a közönség is megismerheti. Ezzel egy időben a Pályázó is bemutathatja pályaművét saját elektronikus felületein. A közönségszavazáshoz minden pályázónak szükséges kiválasztania 3 db látványtervet, az online felületre feltöltött látványtervek közül. 
   
 • A közönségszavazáson csak a Shortlistbe került pályázók vesznek részt.
   
 • A szponzori különdíjért és az egyes különdíjakért az összes pályázó versenyben van, aki megfelel adott szponzor által megadott szempontoknak (ld. evlakberendezoje.hu “Különdíjak” menüpont) 

 
3. Pályázathoz kapcsolódó események, networking, támogatás
 
Korábbi évek visszajelzései alapján a pályázat időtartama alatt több platformon is lehetőséget biztosítunk a pályázóknak a támogató cégekkel és a pályázatot kiíró Lakberendezők Országos Szövetségével való kapcsolattartásra:
 
 • Gyakran Ismételt Kérdések: az evlakberendezoje.hu oldalon a GY.I.K. menüpont alatt megtalálható, folyamatosan frissítjük a beérkező kérdésekkel és válaszokkal.
   
 • Zárt Facebook-csoport: a regisztrált pályázók beléphetnek a 2022-es pályázat zárt Facebook csoportjába, ahol közvetlenül kérdezhetnek a pályázat kiírásával kapcsolatban a LOSZ szervezőktől, valamint a támogató cégektől a betervezendő termékekkel kapcsolatban. A szponzorok számára lehetőség lesz élő videós bejelentkezésekre is, amivel azok számára is elérhetők lesznek az információk, akik a szakmai napokon nem tudtak személyesen részt venni.
   
 • Szakmai napok a MaxCityben: a szponzor cégek képviselőit a pályázók személyesen megismerhetik, egyeztethetik a pályázattal kapcsolatos kérdéseket. Tervezett időpontok:

  szeptember 8. csütörtök 10.00 - 12.00
  szeptember 22. csütörtök 10.00 - 12.00
  október 6. csütörtök 10:00 - 12.00

  Helyszín: Gallery MAX, MaxCity 2. emelet, 2045 Törökbálint, Tópark u. 1/a.
  A szakmai napok részletes programja és a regisztrációs felület az evlakberendezoje.hu oldalon lesz elérhető.
   
 • Workshop a főtámogató RAVAK bemutatótermében: ezen az eseményen a pályakezdők számára kötelezően betervezendő RAVAK termékek állnak a középpontban: itt debütálnak a RAVAK legújabb termékei, a színes dizájn csaptelepek, a pályázók praktikus tippeket kapnak a tervezés folyamatához, valamint személyesen megismerkedhetnek a RAVAK termékkínálatával egy showroom tour keretében.
  A workshopot 2 időpontban rendezzük meg:

  szeptember 14. szerda, délelőtt 9.00-12.00
  szeptember 14. szerda, délután 13:00-16:00

  Helyszín: RAVAK Hungary Kft. bemutatóterme, 2143 Kistarcsa, Mester utca 1.
  A workshop részletes programja és a regisztrációs felület az evlakberendezoje.hu oldalon lesz elérhető.
 
4. Beadandó pályázati anyag tartalma és kivitele
 
Pályázni a kiírásban meghatározott tervezési feladat megvalósításával lehet (ld. 1. sz. Melléklet: Feladatkiírás) az alábbiakban részletezett tervdokumentáció feltöltésével.
 
A tervezendő tér bemutatására tetszőleges grafikai megoldást lehet alkalmazni (kézi rajz vagy számítógépes ábrázolás).
A látványterveket pontosan 1080 px magas és max. 1920 px széles méretben kell feltölteni, jpg formátumban. A képarány (álló/fekvő/négyzetes) szabadon választható, a fix 1080 px magasságot tartva, az ábrázolt enteriőr függvényében.
 
Tervdokumentáció
 
 1. Műleírás az online felületen feltöltendő, Műleírás sablon szerint
 2. Építési – bontási terv (lehet külön is) - pdf M= 1:50
 3. Berendezési alaprajz - fekete-fehér, méretezett, műszaki -pdf M=1:50
 4. Gépészeti adatszolgáltató terv - pdf 
 5. Téri ábra, látványterv az alábbi helyiségekről / funkciókról (helyiségenként min. 1 db, összesen min. 10, maximum 20 db)
  a. fotóstúdió
  b. a stúdióhoz tartozó vagy a privát vendégmosdó
  c. gyerekszoba
  d. gyerek fürdőszoba
  e. szülői háló
  f. szülői fürdőszoba
  g. nappali
  h. étkező
  i. konyha
  j. erkély vagy terasz
 6. Konszignációs lista a támogató cégek felhasznált termékeiről, valamint a betervezett kortárs művészeti alkotás(ok)ról, melyet az elektronikus felületen kell kitölteni 
 
A dokumentumokat NÉV NÉLKÜL, AZONOSÍTÓSZÁMMAL kell feltölteni az online felületre.
Azonosítószámot a képek, látványtervek jobb alsó sarkára, egyéb dokumentumoknak a láblécébe kell elhelyezni. 
 
5. A Szakmai Zsűri tagjai és a pályaművek elbírálásának menete
A pályaművek értékelését, elbírálását felkérésünkre – mint eddig is minden évben – neves szakemberekből álló Zsűri végzi. A Szakmai Zsűri tagjai: dr. Bálint Imre Ybl díjas építész, Szenes István Ybl díjas belsőépítész, dr. Slézia József művészettörténész, Ebedli Gyula belsőépítész és Pozsonyi József belsőépítész. A szakmai zsűribe meghívást kap az előző évben nyertes Év Lakberendezője, aki véleményezési joggal élhet a zsűri felé, melynek feltétele, hogy adott évben nem nyújtott be pályázatot.
A pályázatok értékélése két lépcsőben zajlik:
 1. A Zsűritagok online, egyenként pontozzák a pályázatokat, a pontok alapján felállított sorrend szerinti legjobb pályázatok kerülnek be a “Shortlistbe”.  A pontok összesítése az online felületen automatikusan történik. A shortlistbe kerülő pályázatok száma függ az összesen beadott pályázatok számától és minőségétől: a mezőnyből kiemelkedő, a zsűritagok által az átlagnál jobbra értékelt pályázatok jutnak be a Shortlistes válogatásba.
 2. Shortlistes pályázatok értékelése a LOSZ Felügyelő Bizottságának, valamint Etikai Bizottságának egy-egy erre kijelölt tagjának jelenlétében zajlik. A Zsűri tagjai saját sorukból elnököt választanak és a Shortlistes pályázatokat közösen értékelik, a különböző szakmai szempontok megvitatásával, ütköztetésével. 
   
Értékelési szempontok:
 
 • eredetiség – kreativitás (egyedi látásmód, ötletesség, újszerű, kreatív megoldások)
   
 • funkcionalitás (a megrendelő igényeihez igazodva, mennyire tartja szem előtt a tervező a praktikumot és az ergonómiát - kényelmesen használható terek, takaríthatóság stb.)
   
 • harmónia, stílus-következetesség (a választott stílust mennyire használja következetesen a tervező, jó arányérzékkel kialakított terek, részletekbe menően harmonikus tervezés)
   
 • tervezési koncepció (a komplex tervezési problémára - ügyfél igényei, építészeti adottságok, külső nehezítő tényezők stb. - milyen megoldást alkalmazott a tervező. Miért ezt a megoldást választotta?)
   
 • innovatív attitűd (mennyire törekszik a tervező a lakberendezést befolyásoló technológiai és egyéb külső körülményekre reagálni pl. okos otthon technológia, poszt-covid terek, környezeti fenntarthatóság, well irodai szemlélet stb., amiből látszik, hogy a tervező halad a korral, fejleszti saját magát. Előre mutató gondolkodás / design)
 
A korábbi évek pályázói visszajelzései alapján a Zsűri tagjai minden pályaműről rövid szakmai visszajelzést adnak a pályázók részére. Az értékelést a pályázók az Oklevéllel egyidejűleg, az ünnepélyes díjátadón kapják meg. A szakmai zsűri tanulságos észrevételei, építő jellegű gondolatai segíthetik a pályázót további munkái, akár egy következő pályázat beadásánál is.
 
Saját pontszámait minden pályázó megnézheti személyesen a LOSZ irodában.
 
A Zsűri döntése ellen fellebbezési joggal nem élhet a pályázó. 
 
Pályázatok értékelése:

A Zsűri minden kategóriában a Shortlistbe jutott pályázatok közül egy pályázatot választ ki szakmai nyertesként (nincs 2., 3. helyezett). Az elmúlt évek szokása szerint a Zsűri emellett Szakmai különdíjjal jutalmazhatja a nyertes pályázók melletti kiemelkedő pályázatokat.
 
6. A „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2022” pályázat díjazása
Az ünnepélyes Díjátadó tervezett időpontja és helyszíne:
2022. december 2.  2022. december 1. - Max City, 2045 Törökbálint, Tópark. u. 1/a.
 
 „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2022” - fődíj
A „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2022” cím elnyerője elismerő Oklevelet és egyedi tervezésű, a LOSZ logójával és a „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2022” felirattal ellátott Emlékdíjat kap.
 • Amennyiben a győztes pályázó LOSZ tag, és rendelkezik szakmai végzettséggel, úgy egy év tagdíjmentességet élvez. Amennyiben a győztes LOSZ tag még hallgató, úgy egy éves tagdíjmentességet élvez, mely a bizonyítvány megszerzésével válik teljes jogú LOSZ tagsággá. 
 • Amennyiben a győztes pályázó külsős (a pályázati anyag leadásakor nem LOSZ tagsággal bíró személy) és már rendelkezik szakirányú végzettséggel, úgy a Szövetség egy éves teljes jogú LOSZ tagságot ajánl fel. Amennyiben a külsős pályázó még hallgató, úgy a Szövetség egy éves „pártolói” tagságot ajánl fel, ami az időközben megszerzett bizonyítvány felmutatásával teljes jogú LOSZ tagsággá válik. 
 • A „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2022” címet annak elnyerője folyamatosan használhatja, kiadványaiban feltüntetheti. 
 • A „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2022” pályázat fődíja: gyárlátogatás a RAVAK a.s. csehországi központjába Pribramba, 2 éjszaka, teljes ellátással. A pályázat nyertesei gyárlátogatáson vesznek részt a RAVAK a.s. csehországi központjában Pribramban, ahol betekintést kapnak, az új, innovatív kádgyártó részlegbe.  Folyamatában látják a RAVAK zuhanykabinok gyártását a profilok méretre vágásától, a galvanizáláson át, egészen a termék csomagolásáig.
 
 
A pályázat szakmai főtámogatója a

RAVAK Hungary Kft. 
 
 
Szakmai különdíj:
 
Amennyiben a Zsűri megítélése szerint több kiemelkedő pályázat érkezett be, a Zsűri Szakmai különdíjjal jutalmazhat a nyertes pályázók mellett további pályázatokat. A „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2022” kategória szakmai különdíjasa elismerő Oklevelet kap. 
 • Amennyiben a szakmai különdíjas pályázó LOSZ tag, úgy egy év tagdíjmentességet élvez.
 • Amennyiben a szakmai különdíjas pályázó külsős – a pályázati anyag leadásakor nem LOSZ tagsággal bíró személy – és már rendelkezik szakirányú végzettséggel, úgy a Szövetség egy éves teljes jogú LOSZ tagságot ajánl fel. Amennyiben a külsős pályázó még hallgató, úgy a Szövetség egy éves „pártolói” tagságot ajánl fel, ami az időközben megszerzett bizonyítvány felmutatásával teljes jogú LOSZ tagsággá válik. 
 • A „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2022 - szakmai különdíjas” címet annak elnyerője folyamatosan használhatja, kiadványaiban feltüntetheti.
 
Különdíjak:

A pályázatot támogató szponzorok és partnerek, kialakult szokásjog szerint, különböző értékes nyereményeket ajánlottak fel. A támogatók listája és a felajánlott különdíjak megtekinthetők az evlakberendezoje.hu oldalon, a „Különdíjak” menüpont alatt.
A különdíjaknak több esetben feltételt szabott a felajánló: a pályázatban szerepelnie kell a felajánló cég termékének. A pályázó egyéni online felületén kialakított konszignációs listában kell bejelölni, hogy mely támogató terméke jelenik meg a benyújtott pályázatban.
 
Szponzori különdíj:
 
A támogató cégek külön szavazatot adhatnak le az általuk legjobbnak ítélt pályázatra - a 3 kategóriában együttvéve, egy pályázatra. A legtöbb céges szavazatot kapó pályázó elnyeri a Szponzori különdíjat: egy portréfotózást, melyet a LOSZ Elnöke ad át támogatóink nevében.
 
Közönségdíj:
 
A Szakmai Zsűri értékelését követően a pályaművek felkerülnek az evlakberendezoje.hu weboldalra, ahol sor kerül a közönségszavazásra. Közönségszavazáson a shortlistes pályázatok vesznek részt. A szavazatok összesítését a Lakberendezők Országos Szövetsége Felügyelő Bizottsága és Etikai Bizottsága felügyeli. 
A „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2022” pályázat közönségdíjasa elismerő Oklevelet kap. 
 • Amennyiben a közönségdíjas pályázó LOSZ tag, úgy egy év tagdíjmentességet élvez.
 • Amennyiben a közönségdíjas pályázó külsős – a pályázati anyag leadásakor nem LOSZ tagsággal bíró személy – és már rendelkezik szakirányú végzettséggel, úgy a Szövetség egy éves teljes jogú LOSZ tagságot ajánl fel. Amennyiben a külsős pályázó még hallgató, úgy a Szövetség egy éves „pártolói” tagságot ajánl fel, ami az időközben megszerzett bizonyítvány felmutatásával teljes jogú LOSZ tagsággá válik. 
 • A „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2022 - Közönségdíjasa” címet annak elnyerője folyamatosan használhatja, kiadványaiban feltüntetheti.


1. sz. melléklet 

Feladatkiírás

 
 
A feladat egy vízparti telken, újonnan épülő 143,31 m² + 25,8 m² terasz + 27,54 m² erkély alapterületű, kétszintes ikerházfél (I. lakás) berendezése. A pályázati alaprajz, metszetek, külső látványtervek az evlakberendezoje.hu weboldalról tölthetők le.
 
A fűtés és melegvíz ellátásról egy parapetes kombi cirkó gázkazán gondoskodik, ami a garázsban van elhelyezve, helye nem változtatható, de nyitható bútorral takarható (karbantartáshoz hozzáférés biztosítása szükséges). Minden helyiségben padlófűtés van. 
A fürdőszobákban a padlófűtés mellé törölközőszárítós radiátor is kerül. 
A külső nyílászárók nem változtathatók (kivéve a garázsajtó), a belső nyílászárók és válaszfalak bonthatók, áthelyezhetők. A telken egy külön kocsibeálló került kialakításra, ezért nincs szükség a garázsra. A garázs beépíthető, a garázsajtó helyére kerülhet fal, ablak, ajtó, igazodva a többi nyílászáróhoz, az egységes homlokzati kép kialakításához. 
A vizesblokk (konyha, fürdőszobák, WC-k) helye nem, de mérete változtatható.
A teraszon a medence helye és mérete nem változtatható. 
Az erkélyen statikai okokból jakuzzi nem helyezhető el.
A külső árnyékolók szabadon választhatók. A kémény helye nem változtatható, de nem kötelező kandalló beépítése. Lépcső helye nem változtatható. 
A padlásfeljárók pozíciója nem változtatható.
 
 
Családmodell:
 
A lakás tulajdonosa egy 40-es évei elején járó házaspár. Egy 10 éves gyermekük van, több gyermeket nem terveznek. A pár egyik tagja fotós, aki alapvetően otthon dolgozik, ehhez pedig szüksége van egy fotóstúdió kialakítására. Fontos, hogy a stúdió a lakás többi részétől minél jobban el legyen szeparálva, habár fizikailag otthon dolgozik, de szeretné a privát szférát és a munkát határozottan elkülöníteni egymástól.

A pár másik tagja vezető beosztásban dolgozó marketing szakember, alapvetően nem otthon dolgozik. Mivel mindketten kreatív szakmában dolgoznak, ezért az otthonuk is ezt kell, hogy tükrözze. Megengedhetik és szeretik is a különlegesebb design bútorokat és kiegészítőket, de az is fontos számukra, hogy ne érezzék túlságosan zsúfoltnak a lakást. Pártolják a hazai  kortárs művészetet, gyakran járnak kiállításokra és szeretnék, ha új otthonukban helyet kaphatna egy vagy több kortárs alkotás is.

Mindketten szeretnek főzni, gyakran jön át hozzájuk egy pár jó barátjuk vacsorára. Ezen összejövetelek alkalmával vagy nyári estéken hármasban is előszeretettel, sokat használják a teraszt. Az erkély a csendes, egyéni kikapcsolódás helyszíne.

A fürdőszobák kialakítása kiemelt fontosságú, ezek a privát elvonulás terei. 
 
Igények: 
 
 • A lakás egyik kiemelt területe a fotóstúdió, aktuálisan a közelgő karácsonyi fotózásokhoz berendezett enteriőrrel. Fontos, hogy a lakás többi, privát részétől elszeparált legyen, továbbá legyen saját vendégmosdója és öltözője. Az utómunkálatokhoz a fotósnak szüksége van egy számítógépes munkaállomásra is.
 • A házaspár másik tagjának szüksége van egy ritkán használt, ezért kisebb otthoni, laptopos munkaállomásra, ennek elhelyezése tetszőleges.
 • A lakás privát részében betervezendő továbbá:
  - jól használható előszoba,
  - max 4-5 fő fogadására is alkalmas étkező-konyha-nappali,
  - vendégmosdó (saját és a családi vendégek használatára),
  - szülői háló saját fürdőszobával
  - gyerekszoba saját fürdőszobával.
 • A mosógép elhelyezése tetszőleges, de megoldandó feladat.
 • Sok ruhájuk van, így sok tároló bútorra van szükségük.
 • A két fürdőszoba közül legalább az egyikben legyen kád, mindegyikben legyen WC, ezen kívül más megkötés nincs. A vendégmosdókban legyen kézmosó.
 
Kötelezően RAVAK termékekkel kell berendezni a két fürdőszobát és a két vendégmosdót (kivétel azon termékek, melyek nem találhatóak meg a RAVAK kínálatában). A csaptelepek kötelezően az új szériás, színes dizájn csaptelepek közül választandók.
 
Kötelezően betervezendő min. 1 kortárs művészeti alkotás, a LOSZ művészeti tagozatának munkái közül. https://lakberendezok.hu/tarstervezok/ 
 
Javasoljuk az egyéb berendezésnél a pályázat támogatóinak termékeit előnyben részesíteni!
Az aktuális lista megtekinthető az evlakberendezoje.hu oldalon, a „Különdíjak” menüpont alatt. A betervezendő termékekről az itt megadott elérhetőségeken, valamint a pályázati kiírásban részletezettek szerint a workshopokon, illetve a zárt Facebook-csoportban tudják keresni a pályázók a cégek képviselőit.


Letölthető dokumentumok: