A Lakberendezők Országos Szövetsége hivatalos pályázata

Főtámogató: RAVAK

A 18. alkalommal meghirdetett LOSZ Év lakberendezője 2022 pályázat szakmai főtámogatója a


RAVAK Hungary Kft. Kapcsolat: marketing@ravak.hu

Weboldal: www.ravak.hu
 
A 18. alkalommal meghirdetett LOSZ Év lakberendezője 2022 pályázat szakmai főtámogatója a RAVAK Hungary Kft.
 

 

Fődíjak:

 
A Ravak Hungary Kft. felajánlásával a pályázat szakmai nyertesei gyárlátogatáson vehetnek részt a RAVAK a.s. csehországi központjában Pribramban, ahol betekintést kapnak, az új, innovatív kádgyártó részlegbe. Folyamatában látják a RAVAK zuhanykabinok gyártását a profilok méretre vágásától, a galvanizáláson át, egészen a termék csomagolásáig.  
Természetesen, ha Csehország, akkor fantasztikus gasztronómia, ebben sem fognak hiányt szenvedni a nyertesek. 

 

Főtámogatói különdíjak:

A megszokottól eltérően a RAVAK Hungary Kft. idén a fődíjak mellett még két különdíjat is felajánl egy-egy általa választott pályázónak az Otthon és a Pályakezdő kategóriában.
 
 
Díj:
Mindkét kategóriában egy-egy 160.000 forint értékű termo zuhanyoszlop, stop funkcióval, polccal és zuhanyszettel, fehér vagy fekete színben.
 
 
Feltétel:
Mindkét pályázat fürdőszobájában RAVAK termékek használata, kiemelt tekintettel a design és a összhang hatására.
Egyre népszerűbb lakberendezőre bízni lakásunkat

Idén is keresik az Év Lakberendezőjét


18. alkalommal hirdette meg az Év Lakberendezője pályázatot a Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ). A legrangosabb hazai megmérettetésre a profik egy már megvalósult munkájukkal jelentkezhetnek, míg a pályakezdők pedig egy megadott alaprajz és műszaki tartalom alapján bizonyíthatják tudásukat. Ács Erzsébet, a LOSZ elnöke arról beszélt, a lakberendezés egy komoly szakmává nőtte ki magát az utóbbi évtizedekben, a RAVAK főtámogatásával kiírt pályázat nyertesei számára pedig ugródeszkát jelenthet a cégektől és termékektől teljesen független elismerés.

Ács Erzsébet, a LOSZ elnöke elmondta, a lakberendezés általánosságban érdekli az embereket, hiszen az életünk egyik legmeghatározóbb része az otthonunk. Ha az interneten, az újságban, vagy az ismerősünknél meglátunk valami izgalmasat, azt mi is azonnal szeretnénk megvalósítani.

„Azzal viszont csak később szembesül mindenki, hogy a rendelkezésre álló alapterület a lakásunkban teljesen más, ahogy bizonyos esetekben a technikai háttér is. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a XXI. században olyan dinamikusan változnak a technológiai és műszaki megoldások, olyan innovációk vannak, hogy a lakberendezőknek már nem elég a munkájához a szépérzék, napi szintű tanulásra, fejlődésre van szükségük ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani az innovációval és a legújabb trendekkel” – magyarázta.

Példaként említette: ma már egyáltalán nem idegen, ha tapéta van a fürdőszobában a zuhanykabinban, holott az néhány éve még elképzelhetetlen volt.

De ki lesz az Év Lakberendezője?

Kreativitásukról és tudásukról a profi és pályakezdő lakberendezők idén is számot adhatnak a 18. alkalommal kiírt Év Lakberendezője pályázaton, melyre november elejéig várják a jelentkezéseket három kategóriában.

Mint azt Ács Erzsébet elmondta, a profik egy már megvalósult munkával pályázhatnak, amivel szívesen a nagy nyilvánosság elé járulhatnak. A pályakezdők esetében viszont tulajdonképpen almát almával hasonlít majd össze a zsűri, mert a megadott alaprajzot és műszaki tartalmat, valamint a mellétett családmodellt figyelembe véve kell megálmodniuk az enteriőrt.

Utóbbi esetben a szervezők ügyeltek arra, hogy a fürdőszobákat a pályázat főtámogatója, a RAVAK által gyártott fürdőszobai termékekkel rendezzék be a jelentkezők. Vajányi László, a RAVAK Hungary Kft., cégvezetője arról beszélt, a dizájn trendek - így a RAVAK fürdőszobai termékek választéka, mint színekben, mint formákban oly mértékben bővült az elmúlt időszakban, hogy jelentős kihívások elé állítják a leendő használóikat a vásárláskor.

„A vásárlói elképzelés és a lakberendezési terv alapján egy olyan fürdőszoba kialakításnak kell születnie, melyben a színek és formák összhangban vannak, ugyanakkor a praktikusság és a kényelem biztosított. Ehhez az eredményhez kizárólag magas szintű szakmai tervezés vezethet. Olyan pályázatokat várunk, melyek a színes, dizájn RAVAK csaptelepekhez megfelelő színváltozatú és stílusú szanitereket, fürdőszobai berendezéseket és burkolatokat jelenítenek meg a fürdőszobában” – fogalmazott.

Ács Erzsébet elmondta, előzetes várakozásaik szerint idén sem lesz egyszerű dolga a szakmai zsűrinek, amely neves építészekből, belsőépítészekből és designerekből áll össze és egy előre meghatározott szempontrendszer alapján értékel.

„Érdekesség, hogy minden pályázat név nélkül kerül be a kalapba, így a munkákról senki nem tudja, hogy ki áll mögötte Erre a felügyelőbizottság és az etikai bizottság kiemelt figyelmet fordít” – mutatott rá.

A kategóriák győztesei az elismerés mellett értékes nyereményekkel is gazdagodnak majd, hiszen az Év lakberendezője pályázat támogatói további különdíjakat osztanak majd ki a verseny végén. Emellett közönségszavazást is rendeznek, ahol a laikusok adhatják le az általuk legjobbnak ítélt munkákra a voksaikat.

Az ünnepélyes díjátadóra 2022. december 2-án kerül sor a LOSZ és a RAVAK közös szervezésében.