A Lakberendezők Országos Szövetsége hivatalos pályázata

Kiemelt támogató: Europa Design

A 19. alkalommal meghirdetett LOSZ Év lakberendezője 2023 pályázat kiemelt támogatója a




Europa Design 



Kapcsolat:
Nagy Anna Viktória
marketing@europadesign.hu

 
Weboldal: www.europadesign.hu
 
 

 

Kiemelt támogatói díj:

 
Az Europa Design a Projekt kategória nyertesének pár napos külföldi szakmai tanulmányutat ajánlott fel. A Kiemelt támogató a nyertesek kihirdetését követően a nyertessel/nyertesekkel egyeztetve szervezi meg a szakmai utat.


 

Beköszöntő

Nagy tisztelettel és örömmel köszöntöm az Év Lakberendezője Pályázat tervező közösségét! Egy ilyen megmérettetésen  elindulni  komoly szakmai lépés és egyben kifejezése annak, hogy a pályázó milyen elhivatottsággal, szemlélettel, alázattal, fejlődési céllal  és leginkább önkifejezési szándékkal  kíván e tervezői közösség tagjává válni. A szervezők és támogatók szándéka annak támogatása hogy ez a díj a szakma ünnepe legye, és olyan lehetőséget nyújtson a pályázó számára melyben a szakmagyakorlási képességeit és  szinte határok nélküli kreativitását megmutatva ötvözni tudja a piaci termékek és technológiák, anyagok adta magas színvonalú kivitelezést és berendezést biztosító támogató hátterével.

És ennek eredménye lesz egy koncepció, melyben a tervező elmondhatja és meg is mutathatja, hogy ő most mit gondol a Világról és egy kicsit a jövőről is. Ehhez kívánok jó utazást és sok sok kitartást!

Feuertag Ottó -Europa Design 
Losz alapítója és elnökségi tagja


 

Az Europa Design és a 2023-as pályázat

Jövőre lesz 30 éve, hogy megkezdtük a tervezői társadalom támogatásával azt a küldetésünket mely az épített környezetünk európai szintűvé emelését fogja eredményezni.
 
Elindultunk egy nagyon nehéz úton, és ígéretet tettünk arra, hogy hazai vállalkozásként, megosztjuk azt szemléletet és átadjuk azt a tudást és kapcsolati lehetőséget, melyet kiemelt gyártói és jövőkutató partnereink biztosítanak számunkra. A Design világának innovációit és kutatási eredményeit statisztikáit szinte negyed éves frissítéssel folyamatosan kapjuk, és ezt igyekeztünk az elmúlt időben több csatornán keresztül is továbbadni és az adott szakterület  tervezői -tanácsadói réteg számára érthető módon becsomagolva elérhetővé tenni.
 
A jelenlegi pályázatunkkal is hasonló célt szeretnénk elérni és bevonni a tervezőket egy közös gondolkodásba, hogy ebben a változó világban milyen élettereket képzelnek el.
Mert változik a világ, összemosódnak a határai az egyes piaci területeknek, funkcióknak, kibővülnek a tervezői feladatok a kültérre, a munka világába és a digitalizált megoldások támogatásával pedig soha nem ismert megoldási lehetőségeket tudnak a tervezők alkalmazni és ekkor még a mesterséges intelligenciáról nem is beszéltünk.

Az Europa Design eddig ismert és közületi megoldásaiban hangsúlyosabb termékkínálata is változik, és a hagyományos lakberendezési piaccal összemosódott. Ha csak egy példát veszünk, hogy az kínálatunk gerincét képviselő Herman Miller a Knoll felvásárlásával MillerKNOLL néven mint piacvezető kifejezetten olyan cégeket tulajdonol mint a HAY, Muuto, Magis stb.

A közel 30 gyártói portfólióból válogatva célunk egy olyan jövő életterét bemutató pályázatot támogatni ahol a megváltozott környezetünk 3 hangsúlyos pontját kell egy koncepció alá rendezni és természetesen a fenntarthatóság elveit szigorúan követni.
 
A 3 pillér
A jövő családja - a munka új világa - a természeti környezet integrálása.
 
Ebben az értékrendben kívánunk minden pályázónak megadni a lehető legtöbb támogatást, hogy egymást megismerve mindenki kibontakoztathassa kreativitást.
Jó munkát kívánunk!







| info@evlakberendezoje.hu | © evlakberendezoje.hu | lakberendezok.hu | Minden jog fenntartva.